Home > Failed To > Process Apache Web Server Failed To Start Acquia

Process Apache Web Server Failed To Start Acquia

Contents

If we could proceed from here, please... My system is updated to the latest version of Mac OSX (10.9.2), and I'm careful about keeping Dev Desktop updated as well (running latest as of date). Top Log in or register to post comments November 24, 2015 - 8:18am #19 ronald.gray Points: 1 1. installation apache distributions share|improve this question asked Apr 5 '13 at 23:11 Phil Owen 3018 add a comment| 1 Answer 1 active oldest votes up vote 0 down vote accepted This Source

On Windows, use a Windows account with a username that includes only ASCII characters. Documentation Acquia Cloud Acquia Cloud legacy interface Acquia Cloud Site Factory Acquia Dev Desktop Release notes - Acquia Dev Desktop Installing Acquia Dev Desktop Getting started with Acquia Dev Desktop Working Status Change:Unresolved Top Log in or register to post comments March 31, 2016 - 10:40am #11 emoreau Points: 7 I just wanted to poke my head in and say that I've beta versions, 10.10.2 in my case. https://forums.acquia.com/acquia-products-and-services/dev-desktop/apache-fails-start

Acquia Dev Desktop Process 'mysql Database Server' Failed To Start. Port 33067 Didn't Open.

For information about addressing files issues, see About files, Proactively organizing files in subfolders, and Optimizing file paths: Organizing files in subfolders. The present package installs drupal 7.34, and works fine. We tried every available version of DD2 (AcquiaDevDesktop-2-RC-2014-10-14, RC-2014-12-25, RC-2015-01-08, RC-2015-01-12, etc.). The common thread that I see is that it can't load libmysqlclient.dylib.

Installation may not complete correctly. Acquia Dev Desktop does not support syncing with Acquia Cloud Site Factory If you are an Acquia Cloud Site Factory developer, you may be able use Acquia Dev Desktop to run Stop Apache by running task manager and stopping service 3. Acquia Dev Desktop Drupal 8 I've tried the whole process multiple times, tried rebooting, etx.

I've uninstalled and reinstalled the latest Acquia desktop but still get error. Top Log in or register to post comments January 6, 2015 - 1:40pm #25 chris.brookins Points: 116 I am hopeful we will have a release out at the end of next The logs that tipped me off to the solution were: 160216 16:46:21 InnoDB: The InnoDB memory heap is disabled 160216 16:46:21 InnoDB: Mutexes and rw_locks use GCC atomic builtins 160216 16:46:21 Can this number be written in (3^x) - 1 format?

I have work to do! I don't have any ETA for release at this point, but I will try to keep track of the issue and provide an update once there is a new version available. Anyway it would be great if someone who is experiencing the issue could try this build https://drive.google.com/open?id=0B696tO94c5E_bzdkZG10SWRGdjg&authuser=0. Never an issue before until I did the latest Acquia upgrade.

Process Apache Web Server Failed To Start Port Didn T Open

Process 'Apache web server' failed to start. Top Log in or register to post comments March 25, 2015 - 3:07pm #3 gchalker Points: 6 I had this same problem. Acquia Dev Desktop Process 'mysql Database Server' Failed To Start. Port 33067 Didn't Open. If anyone has other questions about my setup that might be helpful for them to get this working, let me know. Process Mysql Database Server Failed To Start Acquia not inside DevDesktop folder.

Only works with the original localhost, but when I import I get the same error message and after that nothing works. this contact form Attachments: Screen Shot 2015-01-29 at 1.00.52 PM.pngStatus Change:Resolved Top Log in or register to post comments January 29, 2015 - 2:35pm #68 hercules Points: 13 Eureka! What does the expression 'seven for seven thirty ' mean? I changed the port, but still doesn't work and keeps throwing this error. Acquia Dev Desktop 2 Download

Status Change:Unresolved Top Log in or register to post comments January 6, 2015 - 9:45am #20 bgrossman Points: 2 @Chris, my previous working version was: Version: 2 RC Built: Oct 14, I got my issue resolved by installing the v.2 beta of Dev Desktop. Thanks! have a peek here I could not find the last item maybe due to having a newer version.

Status Change:Duplicate Top Log in or register to post comments November 24, 2015 - 8:18am #20 Acquia Forums Points: 0 This post has a duplicate thread which has the provided answer. This opens the httpd.conf file in Notepad. Top Log in or register to post comments November 17, 2015 - 2:40am #17 aamyear Points: 0 This worked for me.

Out of ideas.

I'm on Yosemite 10.10.3 Any help? However, we need you to select Help > Report a problem so we get logs to help debug or if what you encountered was an install error and Dev Desktop isn't Any idea? Is there any way to recover?

For details, see Using Domain Access with Acquia Dev Desktop. Attempting to install a new D8 site (why is it still on beta15 and not RC2?) I get the following message: "Process 'Apache web server' failed to start. It must be trying to (write?) to a protected file at startup time. http://smartnewsolutions.com/failed-to/failed-to-start-x-server-redhat.html Top Log in or register to post comments January 29, 2015 - 1:15am #62 Dmitry Bezer Points: 6 A PDO Exception doesn't necessarily indicate a problem with MySQL server - the

Top Log in or register to post comments April 30, 2014 - 2:10am #9 anup.somashekhar Points: 1 Hello -- the problem in the DEV desktop is that the file : mod_ssl.so I think it has something to do with the new Mac OS Yosemite. One change I noticed is that my local sites have a suffix of '.dd' now and not '.local'. You can experience this issue when trying to clone an Acquia Cloud website, or pulling files or code down from Acquia Cloud.Workaround - Either install Acquia Dev Desktop and the websites

Log in or register to post comments Same problem bwood commented April 24, 2012 at 7:38pm Thanks for the info dman. uggg. Status Change:Unresolved Top Log in or register to post comments April 6, 2013 - 3:25pm #5 nielsdefeyter Points: 5 Try removing the SSLEngine on/off lines in vhosts.conf . Top Log in or register to post comments April 22, 2016 - 9:42pm #15 tom Points: 0 btw - am using the latest version of Acquia DevDesktop Top Log in or

Largely similar to https://forums.acquia.com/comment/55301 The console message is 12/04/12 12:37:13.450 PM com.apple.launchd.peruser.501: ([0x0-0xa50a5].com.Acquia.AcquiaDevDesktopControlPanel[4750]) Exited with code: 255 I was able to MANUALLY restart both the mysql and apache daemons with the But be careful: do not 160216 16:46:21 InnoDB: remove old data files which contain your precious data! 160216 16:46:21 [ERROR] Plugin 'InnoDB' init function returned error. 160216 16:46:21 [ERROR] Plugin 'InnoDB' The last update we posted at https://drive.google.com/open?id=0B696tO94c5E_dExzNTJ2NmwyaVk&authuser=0 had a fix for the then current pre-release version of 10.10.2 and people confirmed it worked and now it doesn't so I was just